Teambegeleiding

– Heb je het gevoel dat jullie samenwerking beter kan?

– Spelen er spanningen of onderhuidse conflicten?

– Bevinden jullie je in een snel veranderende omgeving wil je hier samen beter op kunnen inspelen?

Willen jullie:
– Succesvol samenwerken op basis van een ijzersterk vertrouwen?
– Een boost geven aan de sfeer?
– Elkaar beter begrijpen?
– Met plezier feedback aan elkaar kunnen geven?
– Effectief een team samenstellen?

Dan is teambegeleiding iets voor jullie.

Plan een vrijblijvende intake in:

Wanneer je inzicht krijgt in elkaars drijfveren, leert luisteren naar elkaar en je kwetsbaar durft op te stellen dan bouw je vertrouwen op in jullie samenwerking. Zeker wanneer je al een tijdje samenwerkt, of juist wanneer jullie team relatief nieuw is, dan is dit niet gemakkelijk om zelf te doen. In mijn begeleiding zorg ik voor een veilige setting, scherpe vragen en het vermogen om ongemak met elkaar te kunnen uithouden. Voor een succesvol traject is het belangrijk dat we onderhuidse spanningen bespreekbaar maken en hetgeen niet gezegd wordt op tafel krijgen. Maar net zo belangrijk is het dat we aandacht besteden aan de afspraken, rollen en verantwoordelijkheden.

Het resultaat voor jullie is een betere samenwerking, succes als team en natuurlijk een goede sfeer. Je leert met elkaar andere vormen van luisteren, vergaderen en gesprekken voeren. Jullie bouwen aan vertrouwen zodat kwetsbaarheid er mag zijn en je onderling meer begrip krijgt voor jullie achterliggende drijfveren. We creëren helderheid over jullie rollen en verantwoordelijkheden. In dit artikel geef ik alvast wat tips en krijg je een idee van mijn werkwijze.

Teambegeleiding is voor mij altijd maatwerk. Ik werk bijvoorbeeld in de vorm van team trainingen, retraites of korte sessies. We kunnen daarbij instrumenten inzetten die in één opslag inzicht bieden in jullie teamprofiel zoals de AEM-cube, ik ben gecertificeerd partner van Human Insight. Daarnaast werk ik met verschillende werkvormen en methoden zoals Deep Democracy, Voice Dialogue, meditatie en ademwerk. Bij grotere trajecten werk ik samen met een team van ervaren collega’s.

“You are not just a drop in the ocean. You are the entire ocean in a drop.”

 

(Rumi)

Wil je vrijblijvend sparren over jullie team?

Review

Mijn ervaring tijdens de training met Inge is dat ze oprecht geïnteresseerd is in de mens achter de mens om van daaruit samen te bouwen aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Ze straalt daarbij rust en passie uit die enthousiasmerend heeft gewerkt in mijn ontwikkeling. Dank je wel Inge voor deze inspirerende ervaring.

Andreas Heutink

Innovatiemanager, Rijkswaterstaat